Tijd voor challenges op training tijdens de herfstvakantie!

Phoebe De Potter   ‐  Vrijdag 28 oktober 2022

More than Gym Doeboek 2022-2023

Onlangs brachten we het More than Gym Doeboek 2022-2023 uit. Heb jij deze al uitgedeeld op je trainingen? Deze zitten namelijk boordevol spelletjes, knutselopdrachten, kleurplaten, tips, én challenges! Ideaal voor een leuke herfstvakantie, zowel thuis als in de turnzaal.

Tijdens de herfstvakantie kunnen jouw gymnasten zich moeilijk concentreren op training, ze zijn namelijk volledig in vakantiemodus. Merk jij dit ook? Switch it up en daag je gymnasten eens uit met allerlei challenges tijdens een training in de herfstvakantie, dat vinden ze vast en zeker super tof! 

In het More than Gym Doeboek staan allerlei challenges die je op training kan doen met je gymnasten, check pagina 20. We geven je graag wat inspiratie voor jouw ultieme #challengetraining!

7 seconden turnchallenge

Laat je gymnasten oefeningen op papiertjes schrijven en stop ze in een pot. Elke gymnast trekt om de beurt een papiertje. Als trainer bepaal jij hoeveel keer ze de oefening op het papiertje moeten uitvoeren binnen 7 seconden. Laat hen verspreiden over de zaal en ... START! Zet je timer op 7 seconden, iedereen die het aantal kon halen, krijgt een punt. Degene met de meeste punten op het einde, wint!

Wie heeft de beste conditie?

Ook in de vakantie slaan we conditie niet over! We maken het gewoon wat leuker. Neem een dobbelsteen bij de hand en laat elke gymnast om de beurt dobbelen. Elk nummertje heeft een specifieke oefening, je kan deze zelf verzinnen of de volgende gebruiken:

  1. 15 sit-ups
  2. 7x opdrukken
  3. 10x hurk-streksprong
  4. 15 squats
  5. Planken - wie houdt het langst vol?
  6. Schelphouding - Wie houdt het langst vol?

Bij het gooien van een nummer met de dobbelsteen, dienen ze de bijbehorende oefening uit te voeren.

Oefeningenketting

Laat elke gymnast om beurt een oefening kiezen. De volledige groep moet deze dan uitvoeren. Maar, er is een addertje onder het gras. De volgende oefening moet telkens starten met de eindletter van de vorige oefening!

Banana split

Ook de lenigheid wordt uitgedaagd tijdens de herfstvakantie! De gymnasten staan recht tegenover elkaar met 2 voeten verticaal achter elkaar, hiel tegen teen. Samen roepen ze 'banana split' en doen beide één van de gebaren van blad, steen, schaar. Degene die wint, mag zijn voorste voet achter de achterste voet zetten. De verliezer moet zijn voorste voet naar voren schuiven tot tegen de voet van de tegenstander. Wint de gymnast die al naar voren geschoven is? Dan mag die zijn voet terug volledig achter de achterste voet zetten, en moet de tegenstander volledig naar voren schuiven. Zo ga je door tot iemand niet meer verder kan!

Maak een Tik Tok

Maak met je gymnasten een coole Tik Tok op training! Gebruik #wearegym en de # van je discipline. Misschien is je Tik Tok wel zo tof dat je wordt opgemerkt door 1 van onze topsporters?

Gaan jullie de uitdaging aan? Zet je #challengetraining uit het #morethangymdoeboek op je story en tag ons @wearegym!